تتر (Tether) یک ارز رمزنگاریشده با ثبات یا استیبلکوین میباشد. این ارز دیجیتال با نماد USDT نمایش داده میشود. USDT از جمله ارزهای دیجیتال محبوب در دنیای کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) است که پشتوانه هر واحد این استیبلکوین یک دلار امریکا میباشد. در حال حاضر تتر یکی از 5 ارز دیجیتال (Digital currency) برتر جهان میباشد که در صرافی های بزرگ جهان خرید و فروش میشود. در این مقاله به بررسی این ارز دیجیتال میپردازیم.
تاریخچه ارز دیجیتال تتر
تتر (Tether) یک ارز رمزپایه مبتنی بر بلاکچین (blockchain) میباشد که برخلاف ارزهای رمزنگاری شده دیگر قیمت آن همواره ثابت و در حدود یک دلار آمریکا است. این ارز دیجیتال جزء استیبلکوینهایی میباشد که توسط ذخایر دلاری در حسابهای بانکی پشتیبانی میشوند.
تتر برای اولین بار در جولای 2014 با نام realcoin توسط شرکت TETHER LTD با همکاری سه نفر از اعضای اصلی آن یعنی بروک پیِرس (Brock Pierce) مدیر بنیاد بیتکوین (Bitcoin)، کرِیگ سلارس (Craig Sellars) مهندس نرمافزار و کارآفرینی به نام ریو کالینز (Reeve Collins) راهاندازی شد. در حال حاضر این ارز دیجیتال توسط شرکت Tether Limited که متعلق به هلدینگ تجاری Tether Holdings Limited در کشور هنگ کنگ میباشد، اداره میشود. بخش بزرگی از اعضای این شرکت را اعضای ارشد صرافی ارزهای دیجیتال بیتفینکس (BITFINEX) تشکیل میدهند.
در فوریه 2015 صرافی بیتفینکس خرید و فروش تتر را در چارچوب قوانین خود به طور رسمی آغاز کرد. در ارائه اولیه، این ارز دیجیتال از طریق پروتکل Omni layer بر روی بلاکچین بیت کوین توسعه یافت. سپس به بلاکچین لایتکوین منتقل شد.
شرکت tether limited توکنهای تتر را تولید و آنها را در اختیار سرمایهگذاران قرار میدهد. این شرکت ادعا میکند به ازای هر توکن تتر یک دلار در ذخایر بانک نگهداری میشود. اما این ادعا تاکنون توسط هیچ سندی اثبات نشده است. به همین دلیل کاربران و سرمایهگذاران گمان میکنند که این شرکت سرمایه کافی برای پشتیبانی از توکنهای خود را در اختیار ندارد و به مقداری که ادعا میکند دلار در بانک ذخیره نکرده است. اگرچه همین گمانه زنیها باعث شد که در سال 2017 قیمت این ارز دیجیتال 90 سنت کاهش یابد. اما با وجود این ادعاها براساس دادههای کریپتو کامپر (Crypto Compare)، بیش از 80 درصد کل معاملات بیتکوین در حال حاضر با استیبلکوین Tether انجام میشود.
هدف از ایجاد تتر
هدف اصلی ارز دیجیتال Tether، جلوگیری از نوسانات قیمتی موجود در بازار کریپتوکارنسی میباشد. وجود نوسانات قیمت در این بازار باعث میشود که برخی از تریدرها (Traders) به عنوان منبع درآمد سودآوری کنند و سرمایهگذاران نتوانند دارایی خود را در برابر نوسانات ارزی حفظ کنند. بنابراین با ایجاد Usdt تامین نقدینگی و محافظت از دارایی در برابر نوسانات ارزی برای سرمایهگذاران فراهم شده است.
جهت دریافت آخرین اخبار به خانواده همتاپی بپیوندید
تتر به عنوان یک استیبلکوین با پشتیبانی ارز فیات (Fiat currency) توانست نظر تاجران و سرمایهگذاران زیادی را به خود جلب کند. این ارز دیجیتال بیشتر در کشورهایی که تورم پول محلی آنها بسیار زیاد است و با هدف عدم وابستگی دارایی سرمایهگذاران به پول محلی مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین استفاده از تتر، خرید و فروش ارزهای دیجیتال را که با محدودیتهای معاملات ارز فیات روبرو هستند آسانتر کرده است. بنابراین، این استیبلکوین میتواند واسط مطمئنی بین ارزهای دیجیتال بیثبات با ارز فیات باشد.
تتر چگونه کار میکند؟
در ابتدا شبکه تتر براساس پروتکل Omni در بلاک چین بیتکوین ایجاد شد. برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال، ارزش USDT به میزان عرضه و تقاضا آن در بازار بستگی ندارد. بلکه تنها عامل موثر در قیمت آن، قیمت ارز فیات دلار میباشد. تتر واسطه میان ارزهای فیات با کریپتوکارنسی میباشد و با ایجاد ثبات، شفافیت و کارمزد پایین تراکنشها، بستر خوبی را برای انجام معاملات کاربرانش فراهم کرده است. تتر هم اکنون یکی از پرطرفدارترین ارزهای دیجیتال بازار کریپتوکارنسی به شمار میرود. در حال حاضر شرکت تتر به مرکزیت هنگ کنگ تمام فعالیتهای خود را در دنیا کنترل میکند. اما تا به امروز از طرف کمپانی Tether Ltd هیچگونه تضمینی برای حق بازخرید یا مبادله این ارز دیجیتال با پولهای واقعی ارائه نشده است. بنابراین سرمایهگذاران از این استیبلکوین برای اهداف کوتاه مدت استفاده میکنند و به عنوان دارایی طولانی مدت در آن سرمایهگذاری نمیکنند.
انواع تترهای موجود در شبکه
توکنهای تتر انواع و نامهای مختلفی دارند. ریلکوین (Real Coin) نام تترهای اولیه بود. این نام در 20 نوامبر 2014 به تتر تغییر یافت. کمپانی تتر اعلام کرد که قصد تعریف پروژه آزمایشی جدیدی را دارد. که در آن 3 تتر با نامهای یواستتر (USTether) با عنوان اختصاری (US+) برای دلار آمریکا، یوروتتر (EuroTether) با عنوان اختصاری (EU+) برای یورو، ینتتر (YenTether) با عنوان اختصاری (JP+) را برای ین ژاپن راهاندازی خواهد کرد. تمام این توکنهای آزمایشی مورد حمایت این شرکت خواهند بود و هر توکن دقیقا به اندازه همان ارز فیات پشتیبانی میشود و کاربران هر زمان که بخواهند میتوانند این توکنها را به پول تبدیل کنند و هیچگونه خطری این توکنها را تهدید نخواهد کرد.
در ژوئن ۲۰۱۷ شرکت تتر تمام تترهای خود را بر روی لایه آمنی لایتکوین منتشر کرد. پس از آن شرکت تتر اعلام کرد که توکنهای ERC-20 را برای دلار و یورو بر روی بلاکچین اتریوم راهاندازی خواهد کرد.
توکنهای تتر در حال حاضر 4 نوع مختلف میباشند
- تتر دلار آمریکا بر روی لایه امنی بلاکچین بیتکوین
- تتر یورو بر روی لایه امنی بلاکچین بیتکوین
- تتر دلار آمریکا به صورت توکن ERC-20 روی بلاکچین اتریوم
- تتر یورو که به صورت توکن ERC-20 روی بلاکچین اتریوم
کاربرد تتر در زندگی
حجم معاملات روزانه تتر در صدر معاملات ارزهای دیجیتالی استیبلکوین (stablecoin) قرار دارد و تتر به عنوان محبوب ترین استیبل کوین بازار شناخته می شود. این ارز برای سرمایهگذاران و کاربران کاربردهای فراوانی دارد.
برای خرید و فروش این ارزهای دیجیتال نیازی به سیستمهای بانکی واسطه نمیباشد و از طریق صرافیها و پلتفرمهای دیگر میتوانید آنها را معامله کنید. در نتیجه استفاده از این ارز رمزنگاریشده به دلیل نقدینگی راحت باعث میشود که بسیاری از کاربران، آن را به عنوان یک پول واقعی در زندگی روزمره خود استفاده کنند و در کسبوکارهای زیادی مانند صرافیها، کیف پولها، خدمات مالی و دستگاههای خودپرداز از Tether به عنوان ذخیره کننده ارز دیجیتال استفاده کنند. استفاده از این ارز دیجیتال برای صرافیهایی که قادر به مبادله مستقیم ارز با ارزهای فیات نیستند، شرایط نقدینگی را فراهم میکند. برخی از بانکها و صرافیها به جای نگهداری دلار کاربران، آن را به USDT تبدیل کرده و از سرمایه آنها نگهداری میکنند.
از آنجایی که قیمت استیبلکوین Tether همواره ثابت میباشد، استفاده از این ارز دیجیتال، دارایی سرمایهگذاران را در برابر نوسانات قیمت محافظت میکند. سرمایهگذاران برای مبادله و سرمایهگذاری روی ارزهای دیجیتالی که ثبات قیمت ندارند تردید میکنند زیرا ممکن است سرمایه آنها در مدت زمان کوتاهی افت شدیدی کند و دارایی آنها ارزش اولیه خود را از دست بدهد. بنابراین استفاده از ارزهای دیجیتال با قیمت ثابت و پایدار مانند Tether که شفافیت و ظرفیت پذیرش بالایی دارد، راه حل مناسبی برای سرمایهگذاری در بازارهای ارز دیجیتال میباشد.
مزیتهای استفاده از تتر
-
انتقال آسان پول
با استفاده از تتر (USDT) انتقالات پول برای هر فردی از طریق شبکههای غیرمتمرکز سریع و ارزان انجام میشود.
-
نرخ تورم صفر
یکی از مزیتهای استفاده از تتر این است که ارزش آن همیشه برابر با یک دلار آمریکا میباشد. بنابراین اگر بر اثر تورم یا عوامل دیگری قیمت دلار تغییر کند، آنگاه قیمت این ارز نیز تغییر میکند. بنابراین اگر کسی در Tther سرمایهگذاری کند هیچگاه دچار نقصان سرمایه نمیشود.
-
خرید و فروش آسان
مهمترین مزیت استفاده از این ارز دیجیتال، امکان خرید و فروش آن در تمام ساعات شبانهروز میباشد. به طوری که شما هر زمان تمایل داشته باشید میتوانید تتر خود را به قیمت روز ارز فیات بفروشید.
-
ارتقا پلتفرم ارزهای دیجیتالی
تتر به سایر سیستم عاملهای رمزنگاری شده کمک میکند تا پلتفرم خود را ارتقا دهند و بتوانند ارزهای فیات را بر روی شبکه سیستم عامل خود راه اندازی کنند.
-
کارایی آسان
کسانی که برای اولین بار میخواهند در دنیای ارزهای دیجیتال پلتفرمی برای خود ایجاد کنند بهتر است آن را سازگار با تتر طراحی کنند. زیرا کارایی USDT بسیار آسان است و به راحتی میتوانید سرمایههای فیات خود را با تتر مبادله کنید.
-
تبدیل آسان به ارزهای رمزنگاریشده دیگر
شما با خرید این ارز رمزپایه میتوانید آن را به راحتی به ارزهای رمزنگاری شده دیگر تبدیل کنید.
-
نقل و انتقالات رایگان
از مزیتهای دیگر استفاده از tether این است که نقل و انتقالات آن نیازی به پرداخت کارمزد ندارد و شما بدون پرداخت کارمزد میتوانید تتر خود را به ارزهای دیجیتال دیگر تبدیل کنید و بالعکس. اما برای تبدیل آن به ارز فیات باید مقداری از سرمایه خود را به عنوان حق سرویس یا کارمزد به کمپانی منبع پرداخت کنید.
-
شفافیت و امنیت بالا
شفافیت و امنیت بسیار زیاد این استیبلکوین به همراه عدم محدودیت آن در خرید و فروش تعداد ارزهای دیجیتال از جمله ویژگیهای مهم استفاده از این ارز دیجیتال میباشد.
محدودیتهای استفاده از تتر
-
تایید هویت فرد
ارز Tether برخلاف ارزهای دیجیتال دیگر از ویژگی ناشناس بودن بهره نمیبرد. هر کسی تمایل به خرید تتر داشته باشد باید برای باز کردن حساب کاربری جدید، اسناد مختلفی را ارائه دهد تا هویت او تایید شود البته در حال حاضر صرافی EXMO روشی را ابداع کرده است که در آن کاربران بدون تایید هویت فردی خود میتوانند حساب کاربری باز کنند.
-
عدم ثبات قیمت دلار
همانگونه که میدانید ارزش هر توکن USDT همیشه برابر با یک دلار آمریکا میباشد. اما ارزش دلار آمریکا ثابت نیست و قیمت آن با نوساناتی همراه است. بنابراین شما نمیتوانید ادعا کنید که قیمت تتر امروز با قیمت تتر سال آینده برابر باشد. اما میتوان ادعا کرد که این تاثیرات بیشتر از 2 یا 3 درصد نخواهد بود.
-
محدودیت در استخراج
عموم مردم نمیتوانند برای استخراج Tether اقدام کنند. استخراج و تولید آن تنها توسط شرکت اصلی تتر انجام میشود زیرا کنترل قیمت تتر به نسبت یک به یک با دلار آمریکا کاری دشوار است و نیاز به سیاستهای خاص مالی و مدیریتی دارد. بنابراین ممکن است برخی از کاربران نسبت به تتر دید خوبی نداشته باشند اما به عنوان حفظ ارزش دارایی میتواند ایده خوبی باشد.
انواع تتر (USDT)
در اصل تتر (USDT) با استفاده از پروتکل Omni Layer (با استفاده از بلاکچین بیت کوین) به وجود آمد. اما نسخههای دیگری به صورت توکن ERC20 (با استفاده از بلاکچین اتریوم) و توکن TRC20 (با استفاده از بلاکچین ترون) ارائه شده است. این بدان معناست که سه نوع تتر با روشهای ذخیره متفاوت وجود دارد.
هنگامی که میخواهید تتر خود را به کیف پول انتقال دهد اول باید نوع تتر را تعیین کنید؛ زیرا انواع مختلف این ارز با یکدیگر سازگاری ندارند. اگر به کیف پول اشتباه واریز کنید، سرمایهتان را از دست خواهید داد. خبر خوش آن است که روش بررسی نوع تترتان، فرآیند نسبتا سادهای دارد.
چه نوع تتری دارم؟
چندین روش وجود دارد تا نوع تتر موجود در حسابتان را مشخص کنید.
- آدرس برداشت تتر را بررسی کنید.
- USDT مبتنی بر ERC20 با 0x شروع میشود.
- USDT مبتنی بر امنی (Omni Layer) با رشته تصادفی اعداد یا حروف آغاز میشود که اغلب 1، 3 یا پیشوند آدرس والتهای سگویت bc1 است.
- USDT مبتنی بر ترون با TX شروع میشود.
- از طریق صرافی پرس و جو کنید
- با بخش ارتباط با مشتریان صرافی رمزارز مورد نظر تماس بگیرید و نوع تتری را که پشتیبانی میکنند، بپرسید.
- کیف پول را با مبلغ اندکی امتحان کنید
- از این روش باید به عنوان آخرین گزینه استفاده کنید. چرا که ممکن است سرمایهتان (البته به مقدار اندک) را از دست بدهید. اگر نمیتوانید نوع تتر خود را تعیین کنید، میتوانید مبلغ بسیار اندکی را به کیف پول تتر ارسال کنید تا مطمئن شوید آیا نوع تتر شما را پشتیبانی میکند یا نه.
چه نوع کیف پول تتری را انتخاب کنیم؟
همچنان که از سازگاری نوع تتر و کیف پول خود اطمینان حاصل میکنید، به یاد داشته باشید که ویژگیهای کلیدی زیر را در نظر بگیرید:
- رابط کاربری آسان
نگهداری و مدیریت کوینها و توکنها میتواند پیچیده و گیج کننده باشد به خصوص وقتی که در ارزهای دیجیتال مبتدی باشید. پس به دنبال کیف پولی با رابط کاربری ساده و راحت باشید.
- ویژگیهای امنیتی
تمامی ویژگیهای امنیتی هر کیف پول را بررسی کنید، از جمله احراز هویت دو عاملی و رمزگذاری پیشرفته. آیا کیف پول قبلا حفرههای امنیتی را تجربه کرده است؟
- نسخه پشتیبان و بازگردانی
اگر برای کیف پول دیجیتالی شما اتفاقی بیفتد، آیا تهیه نسخه پشتیبان از کیف پولتان و بازگردانی سرمایه آسان است؟ آیا کنترل کلید خصوصیتان را در دست دارید یا باید به شخص ثالثی اعتماد کنید؟
- توسعهی مداوم
هر کیف پولی که انتخاب میکنید، دربارهی تیم توسعه پشت آن محصول نیز تحقیق کنید. آیا کیف پول به طور مداوم ارتقا مییابد و با ویژگیها و فنآوری جدید بروزرسانی میشود؟
- پشتیبانی مشتری
در نهایت اگر در مورد کیف پول خود نیاز به کمک داشتید یا در تراکنشی دچار مشکل شدید، برقراری تماس با تیم پشتیبانی مشتری چقدر آسان است؟
ذخیره تتر در کیف پول صرافی
USDT در اصل توکن معاملهگران است. آنها میتوانند با استفاده از تتر در برابر نوسانات بازار در امان بمانند. اگر قصد دارید از تتر بدین منظور استفاده کنید، نقدینگی ضروری است. گزینهی خرید و فروش در لحظات بحرانی برای انجام معاملات موفق با استفاده از تتر ضروری است. بنابراین، اگر دسترسی سریع به سرمایه برایتان مهم است، ذخیره تتر در صرافی میتواند از دیگر روشهای کارآمد باشد.
با این حال، نگه داشتن USDT در صرافی ممکن است پرریسک باشد. اگر صرافی در معرض حفره امنیتی باشد، خطر از دست دادن تمام داراییهای دیجیتال سپرده شده در آن صرافی را دربردارد. در نتیجه، اگر به دسترسی سریع به تترتان برای انجام معامله نیاز دارید، این روش ذخیره میتواند به عنوان موثرترین ولی با ایمنی کمتر باشد.
چگونه تتر خود را به طور امن نگهداری کنیم؟
برای اینکه امنیت تترتان را به حداکثر برسانید نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
-
مقدار مورد نیازتان را برای ذخیره کردن مدنظر قرار دهید
روشی را که برای ذخیره کردن ارز خود انتخاب میکنید، میتواند به معنای انتخاب بین دسترسی به بازار و امنیت باشد. دسترسی سریع و راحت به سرمایهتان با استفاده از ذخیره آنلاین به طور کلی به معنای کاهش امنیت است. اما انتخاب امنیت بالا و ذخیره آفلاین به این معناست که وقتی فرصت معامله مطرح شود، تتر شما بلافاصله در دسترس نخواهد بود. قبل از انتخاب شیوه ذخیره، نیازهایتان را به دقت مدنظر قرار دهید.
-
کلیدهای خصوصی را محرمانه نگهداری کنید
بدون کلیدهای خصوصی نمیتوانید به کوینها و توکنهایتان دسترسی داشته باشید. پس اطمینان حاصل کنید که این کلیدها را در جایی امن و مطمئن ذخیره میکنید. این نکته نیز حائز اهمیت است که این کلیدهای خصوصی را با کس دیگری به اشتراک نگذارید.
-
آدرسها را بررسی کنید
معاملات بلاکچین برگشتناپذیرند. پس قبل از ارسال هرگونه سرمایهای از وارد کردن آدرس صحیح اطمینان حاصل کنید.
-
حتما خودتان تحقیق کنید
قبل از اینکه کیف پول خود را انتخاب کنید، مطمئن شوید که به طور کامل دربارهی آنچه که کیف پول باید ارائه دهد، تحقیق میکنید. ویژگیهای کیف پول چیست؟ استفاده از آن چقدر ساده است؟ آیا ارائهدهندهی معروفی آن را ارائه داده است؟ آیا تا به حال هک شده است؟ آیا کاربران دیگر آن کیفپول تتر را پیشنهاد میدهند؟ انجام تحقیق شخصی دربارهی انتخاب کیف پول مناسب تضمین میکند که تصمیم آگاهانهای گرفتهاید.
سلام ممنون از مطلب کاربردیتون
امکانش هست چندتا کیف پول معتبر تتر هم معرفی کنید که ایران تحریم نباشه؟
کوینومی و اگزودوس و تراست والت خوبن
تراست خوبیش اینه تتره ترونی داره
تتر واسه بیت فینکسه فک کنم
نه؟
خیر، تتر مربوط به کمپانی تتر هستش
من نمیدونم ملت قدیم چطوری با تتر اومنی کار میکردن!!!