۵ روش جلوگیری از کلاهبرداری‌های رمزارزی

بررسی 5 روش جلوگیری از کلاهبرداری‌های رمزارزی | همتاپی

همچنان که خرید بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال در حال افزایش است، کلاهبرداری‌های رمزارزی نیز افزایش می‌یابد. چطور این کلاهبرداری‌ها را بشناسیم و در برابر آنها در امان باشیم؟

قیمت ارزهای دیجیتال به سرعت در حال افزایش است. از سال 2008 یعنی از زمان بوجود آمدن ارزهای دیجیتال، دارایی‌های کریپتو و فناوری بلاک چین، تصور ما در مورد پول و سیستم‌های غیرمتمرکز تغییر کرده است. از این رو، به کارگیری گسترده از این فناوری‌ها، سرمایه‌ گذاری‌های بیشتر در پروژه‌های کریپتو و مشروعیت این صنعت در حال افزایش است. شرکت‌های بزرگ نیز در پورتفولیو (سبد سهام) خود از ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند و حتی سروصدای اخیر افزایش قیمت بیت کوین و اتریوم در بازار، سرمایه‌ گذاران جدیدی را به خود جذب کرده است.

هنگامی که مردم به ارزهای دیجیتال و ارزش آنها پی بردند، دیگر چیزی جلودار پیشرفت آنها نبود. فقط کلاهبرداری‌ها توانست باعث نگرانی کل این صنعت شود.

همزمان با رشد رمز ارزها، کلاهبرداری از سرمایه‌ گذاران این حوزه نیز افزایش پیدا کرد. اخیرا در گزارشی با عنوان «کلاهبرداری از سرمایه‌گذاران رمز ارزها»، جزئیات مربوط به روش‌های سرقت و کلاهبرداری‌ها از سال 2012 (بیش از 16 میلیارد دلار) آمده است. از آنجایی که ماهیت دنیای ارزهای دیجیتال بدون قانون می‌باشد، سرمایه‌ گذاران نمی‌توانند پول از دست رفته خود را پس بگیرند. عجیب‌تر اینکه، برخی از پروژه‌ها برای سوء‌استفاده و کلاهبرداری از سرمایه‌ گذاران تازه‌وارد ایجاد شده بودند و بسیاری از بنیان­‌گذاران یک شبه ناپدید می‌شدند و اعلام می‌کردند که ما پول را دریافت کردیم و بعد می‌رفتند. برخی از این کلاهبردارها دستگیر شدند، اما بسیاری از آنها هنوز دستگیر نشده‌اند.

با توجه به یک سری کلاهبرداری بزرگ ارزهای دیجیتال، می‌توانیم بفهمیم که «وعده سود زیاد» یکی از راه‌هایی است که کلاهبرداران از آن استفاده می‌کنند و سرمایه‌ گذاران را فریب می‌دهند. سرمایه‌ گذاران در نرم‌افزاری که توسط یک نفر برای نوعی تریدینگ خاص طراحی شده است، سرمایه‌گذاری می‌کنند ولی در واقع در دام کلاهبرداری افتاده‌اند. یا این نوع کلاهبرداری‌ها ممکن است از طریق بازاریابی‌های چند سطحی (شبکه‌ای) رخ دهد. در کلاهبرداری‌های شبکه‌ای سرمایه‌ گذاران ارزهای دیجیتال با معرفی نرم افزار به فردی دیگر، پاداش می‌گیرند. همچنین کلاهبرداری‌ها می‌توانند از طریق پروژه‌های رمزارزی رخ دهد. در این پروژه‌ها کوین‌ها و صرافی‌ها هیچ کاربردی ندارند و کوین‌ها فقط از یک حساب به حساب دیگر انتقال داده می‌شوند.

از آنجا که برخی کلاهبرداری‌های رمزارزی به وضوح شناسایی شده‌اند، سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از این مطالب، از کلاهبرداری و از بین رفتن سرمایه‌شان جلوگیری کنند.

1. سود زیاد دریافت کنید و به سرعت ثروتمند شوید

برخی از کلاهبرداری‌های بزرگ ارزهای دیجیتال مانند BitConnect و PlusToken، وعده سود زیاد را می‌دادند، یعنی بیش از 1% در روز، که بسیار امیدوارانه بود اما ثابت نبود. گرچه تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر به دنبال سود زیاد هستند، اما این پروژه‌های رمز ارزی که وعده سود زیاد را می‌دهند بدون هیچگونه ساختار سوددهی و بدون داشتن هیچ گونه کوین، فقط سرمایه سرمایه‌گذاران را گرفته و آنها را بازی می‌دهند. سود زیاد حاصل از کوین‌های مورد تایید مانند بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) معقول است. اما سعی کنید از سرمایه‌گذاری در کوین‌های جدیدی که وعده سود زیاد می‌دهند، خودداری کنید.

2. ارزهای دیجیتالی که وایت پیپر یا مدل تایید شده‌ای ندارند

هر پروژه رمزارزی باید دارای وایت پیپر (white paper) یا اسناد کلی باشد تا مشتریان بتوانند بر اساس آنها، تصمیم‌گیری کرده و سرمایه‌گذاری کنند. در وایت پیپری که ساتوشی ناکاموتو در سال 2008 ارائه داد، فناوری بیت کوین و بلاک چین به صورت دقیق مطرح شده است و یک استاندارد برای سایر پروژه‌های رمزارزی تلقی می‌شود. اگر یک پروژه رمزارزی، وایت پیپر یا مدل واضحی نداشته باشد، یا به درستی بر روی آن ارز دیجیتال کار نشده باشد، و یا سرقت ادبی کرده باشد، یا اصلا وایت پیپر نداشته باشد، همه اینها می‌تواند یک زنگ خطر برای سرمایه‌گذار محسوب شود. این امر در مورد مدل‌های تجاری نیز صدق می‌کند. آیا پروژه‌های رمزارزی به آنچه وعده می‌دهند عمل می‌کنند، آیا کوین‌ها مورد مقبولیت قرار می‌گیرد و یا بلاک چین تایید شده‌ای دارند؟ اگر برای این سوالات جوابی پیدا نکردید، این موارد هم می‌توانند یک زنگ خطر باشند که آن پروژه یک پروژه کلاهبرداری است.

3. پروژه‌های کلاهبرداری، تیمی مشکوک با اعتبار کم

سعی کنید در مورد تیم پشت پرده پروژه‌‌ی رمزارزی مورد نظر نیز اطلاعات لازم را کسب کنید. آیا تیم پروژه شامل یک نفر است یا چند نفر، آیا آنها نرم‌افزار معامله‌گری خاصی را ایجاد کرده‌اند، یا تنها وعده مدیریت پورتفولیو کریپتو شما را می‌دهند؟ به دنبال یک تیم قوی و با سابقه معتبر بگردید، تیمی که با کمی جستجو بتوانید به هویت آنها پی ببرید. اگر تیمی سابقه فعالیت مجرمانه داشت مانند تیم پشت پرده کلاهبرداری WoToken؛ یا اگر هیچ فردی در پشت پرده پروژه یافت نشد و یا اینکه خواستند ناشناس بمانند مانند کلاهبرداری BitConnect؛ همه اینها زنگ خطر محسوب می‌شوند.

4. تبلیغات گسترده و مبالغه‌آمیز در کلاهبرداری‌های رمزارزی

اگر یک پروژه ارز دیجیتال تبلیغات زیاد و رویدادهای پر زرق و برقی داشت و اغراق‌آمیز بود که اگر این کوین را نخرید ضرر خواهید کرد، یک زنگ خطر محسوب می‌شود و بهتر است از آن دوری کنید. این پروژه‌های کلاهبرداری معمولا با اغراق و هیاهو سعی دارند حقیقت واقعی را پنهان کنند؛ یا اینکه با این کار می‌خواهند کمبود دانش یا تجربه خود را مخفی نگه دارند. متأسفانه، تبلیغات اغراق‌آمیز می‌تواند افراد را فریب دهد و باعث می‌شود این افراد با خود فکر می‌کنند که اگر این موقعیت را از دست بدهند ضرر می‌کنند، اما سرمایه‌گذاران باهوش آن را یک زنگ خطر می‌بینند.

5. پول فقط با کد معرفی به دیگران بدست می‌آید

در آخر، از پروژه‌های رمزارزی که از درآمد یا سود حاصل از پروژه واقعی به سرمایه‌گذاران سود نمی‌دهند و فقط آنها را تشویق می‌کنند تا با معرفی پروژه به دیگران، پاداش دریافت کنند، دوری کنید. این نوع ساختار، یک برنامه هرمی یا یک طرح بازاریابی چند سطحی (شبکه‌ای) است، به طوری که این سیستم فقط با سرمایه‌گذاری افراد بیشتر پیش می‌رود و نه سود محصول.

کلاهبرداری‌های رمزارزی در آینده چگونه خواهند بود؟

صنعت ارزهای دیجیتال برای مشروعیت بخشیدن و معتبر ساختن ارزهای دیجیتال در بازار، به سرمایه‌گذاران نیاز دارد. با اینکه پروژه‌های کلاهبرداری مختلفی وجود دارد، اما سرمایه‌گذاران آموزش دیده و آگاه می‌توانند آنها را شناسایی کرده و پول خود را به سمت پروژه‌های جدی و ارزشمندی که پشتیبان این صنعت هستند، سوق دهند.

اشتراک گذاری

پیام شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. درواقع مورد اول که فرمودید ۱. سود زیاد دریافت کنید و به سرعت ثروتمند شوید یاد طرح پانزی افتادم و یکی از دوستام ۸۰ میلیون پولشو ازدست داد چند سال پیش